header banner
Default

Hoe zeven mensen hun geld in de echte wereld uitgaven nadat ze enorm rijk waren geworden met cryptomunten


Table of Contents

Sinds de introductie van de bitcoin in 2009 heeft de wereld van de cryptomunten vrijwel continu voor spektakel gezorgd.

Gigantische koersstijgingen- en dalingen volgen elkaar op, terwijl een verwoed debat wordt gevoerd over het daadwerkelijke toekomstpotentieel van digitale munten die via decentrale computernetwerken worden beheerd.

Wie er vroeg bij was, heeft veel geld kunnen verdienen met cryptomunten zoals de bitcoin, ripple en ethereum. Sommigen zijn miljonair geworden, of zelfs miljardair.

Vaak zijn de winnaars van de cryptoboom jonge mannen. Naar schatting is 71 procent van de eigenaren van bitcoin man. Wel zijn er tal van vrouwen die zich inspannen om vrouwen een sterkere rol te geven in de door mannen gedomineerde cryptowereld.

Veel cryptobeleggers willen niet al te veel opvallen, uit angst dat ze de aandacht trekken van overheden of criminelen met hun cryptorijkdom. Maar er zijn wel er wel een paar hun rijkdom laten zien op Instagram, als leden van de crypto nouveau riche.


Daniel Colosi is naar eigen zeggen sinds 2017 actief in de cryptowereld. Colosi geeft aan dat zijn eerste investering van 5.000 dollar binnen enkele maanden een waarde van 200.000 dollar bereikte.

VIDEO: Ik vroeg Bitcoin-miljardairs om crypto-advies
Jordan Welch

Bron: Daily Mail


Colosi verwacht in 2019 miljonair te zijn door de handel in cryptomunten.

VIDEO: Hoe ik van de ene op de andere dag een Dogecoin-miljonair werd
CNBC Make It

Bron: Daily Mail


Colosi is een voormalig werknemer in de bouw. Een deel van zijn winsten uit de cryptohandel heeft hij verzilverd om de wereld rond te reizen. Afgelopen januari vertelde hij The Daily Mail dat hij zich in Thailand wil vestigen.

VIDEO: Maak kennis met de Bitcoin-miljardair die $ 1 BETAALDE voor Bitcoins!!!
Mo Vlogs

Bron: Daily Mail


Erik Finman stopte een gift van 1.000 euro, die hij van zijn oma kreeg, in bitcoin. Dat was in 2011, toen Erik 12 jaar oud was. Tegen de huidige koersen is Finmans eerste investering ruim 3 miljoen euro waard.

VIDEO:

Bron: Business Insider


Finman sprak met zijn ouders af dat hij niet naar de universiteit zou hoeven, als hij op z'n 18de miljonair zou zijn.

VIDEO:

Bron: CNBC


Finman stopte al met school op z'n 15de. Sindsdien heeft hij een startup voor online educatie opgezet en weer verkocht.

VIDEO:

Bron: CNBC


Eddy Zillan belegde al zijn spaargeld van ongeveer 10.000 euro in cryptomunt etherum toen hij 18 was. Het geld kwam van tennistrainingen die hij gaf en bar-mitswa-donaties. Binnen drie jaar heeft Zillan naar eigen zeggen zo'n 800.000 euro winst gemaakt.

VIDEO:

Bron: Business Insider


Als middelbare scholier heeft Zillan het bedrijf Cryptocurrency Financial opgezet, dat adviesdiensten aanbiedt voor het beleggen in cryptomunten.

VIDEO:

Bron: Business Insider


Op Instagram noemt de tiener zich graag de "Wolf of Crypto Street".

VIDEO:

Bron: Business Insider


Tweelingbroers Cameron en Tyler Winklevoss zijn bekend geworden vanwege hun aanklacht tegen Mark Zuckerberg. Die is door de broertjes Winklevoss beschuldigd van het 'stelen' van het idee voor Facebook. Maar Cameron en Tyler zijn ook vroege cryptoinvesteerders.

VIDEO:

Bron: CNBC


De tweeling zou tot 's werelds eerste bitcoinmiljardairs kunnen behoren. Afhankelijk van de dagwaarde van de bitcoin kan hun totale vermogen boven de miljard dollar uitkomen.

VIDEO:

Bron: CNBC


Maar de gebroeders Winklevoss zeggen niet van plan te zijn hun bitcoins te verkopen.

VIDEO:

Bron: CNBC


In 2015 lanceerde de tweeling de cyptomarktplaats Gemini, waar gebruikers cryptomunten kunnen verruilen voor andere (traditionele) valuta.

VIDEO:

Bron: Investopedia


Rowan Hill zegde zijn Australische leven als mijnwerker op zijn 26ste vaarwel nadat hij zijn cryptowinsten had verzilverd.

VIDEO:

Bron: The Financial Post


Hill was onlangs aanwezig bij de Blockchain Cruise, een evenement van een week dat werd georganiseerd door CoinsBank. Snowboardfan Hill gaat regelmatig op reis voor zijn hobby's.

VIDEO:

Bron: The Financial Post


Marc van der Chijs verdiende zijn eerste miljoenen als ondernemer in China, waar hij een kruising tussen Netflix en YouTube oprichtte die uitgroeide tot de grootste videosite van China.

VIDEO:

http://instagr.am/p/BfvicMEARye

Bron: Business Insider


Hij zette daarna een investeringsbank voor Initial Coin Offerings (ICO) op, en verkocht die binnen een paar maanden alweer aan Wall Street-miljardair Mike Novogratz. De verkoopprijs was naar verluidt enkele tientallen miljoenen dollars.

VIDEO:

http://instagr.am/p/BfUpz_9glRj

Bron: IEX


Van der Chijs heeft ook een bedrijf dat bitcoins delft. Deze week ging Hut 8 Mining naar de beurs in het Canadese Toronto en haalde zo 100 miljoen Canadese dollar op (omgerekend zo'n 63 miljoen euro). De 47-jarige Arnhemmer is hard op weg om miljardair te worden.

VIDEO:

LEES OOK: De kinderen van deze 12 internationale miljardairs en miljonairs hebben één zekerheid: geen erfenis van pa of ma

VIDEO:

Sources


Article information

Author: Anthony Marshall

Last Updated: 1704481682

Views: 914

Rating: 4.1 / 5 (79 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Anthony Marshall

Birthday: 1918-01-18

Address: PSC 2159, Box 1419, APO AE 82937

Phone: +3697471082897849

Job: Article Writer

Hobby: Pottery, Cross-Stitching, Juggling, Knitting, Scuba Diving, Soccer, Horseback Riding

Introduction: My name is Anthony Marshall, I am a esteemed, vivid, daring, variegated, accomplished, Open, transparent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.