header banner
Default

Zo krijg je Windows 11 met updates zonder Secure Boot en TPM 20


Table of Contents

    29 september 2021 11:0953 reacties

    Microsoft veroorzaakte nogal wat opschudding met de systeemvereisten voor het nieuwste besturingssysteem van de techgigant. Windows 11 vereist officieel een tpm 2.0-chip, Secure Boot en een vrij nieuwe cpu. Veel gebruikers liepen tegen het probleem aan dat met name testomgevingen in bedrijven ofwel niet over voldoende hardware beschikten ofwel dat de gebruikte virtuale machines niet aan de eisen voldeden. Er zijn wel omwegen om het os alsnog te installeren, maar deze ontvangen geen updates van Microsoft, wat de veiligheid niet ten goede komt.

    Een script helpt nu echter om de systeemcontrole tot op zekere hoogte te omzeilen. Deze oplossing zit in de Universal MediaCreationTool wrapper, een programmaatje dat kan worden gebruikt om iso-bestanden van Microsoft-besturingssystemen te downloaden. In tegenstelling tot de officiële Media Creation Tool van Microsoft, die alleen de nieuwste versie aanbiedt, kun je hier tussen verschillende versies kiezen. Sinds een paar dagen wordt ook Windows 11 ondersteund:

    2021.09.25: Windows 11
                with Skip TPM Check on media boot as well as on dynamic update (standalone toggle script available)
                final touches for improved script reliability; enhanced auto upgrade preset; win 7 powershell 2.0 compatible

    Naast het standaard script "MediaCreationTool.bat" wordt nu ook het script "Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update.cmd" aangeboden. Dit zorgt ervoor dat de tests voor hardwarecompatibiliteit worden omzeild. Upgrades zijn dus mogelijk nadat het script is uitgevoerd, zelfs als tpm 2.0 en Secure Boot niet beschikbaar zijn. Het is verder ook niet nodig om te controleren op de vereiste 64 gigabyte ruimte op de harde schijf, wat een voordeel is voor gebruikers die Windows 11 op virtuele machines willen testen.

    Uiteraard is voorzichtigheid geboden, en het is mogelijk dat de fabrikant ook deze oplossing gaat blokkeren.

    Bron: WinFuture

    Sources


    Article information

    Author: Phillip Scott

    Last Updated: 1704672361

    Views: 827

    Rating: 3.8 / 5 (40 voted)

    Reviews: 91% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Phillip Scott

    Birthday: 1964-04-15

    Address: 038 Camacho Orchard Suite 454, West Ericshire, NH 96603

    Phone: +4056876695803548

    Job: Article Writer

    Hobby: Rock Climbing, Tea Brewing, Survival Skills, Coffee Roasting, Skiing, Cross-Stitching, Stamp Collecting

    Introduction: My name is Phillip Scott, I am a proficient, radiant, resolved, sincere, exquisite, audacious, frank person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.