header banner
Default

De cryptobeurs in de Verenigde Staten, Binance, heeft geen toegang meer tot de dollars, waardoor de bitcoin vrij stabiel blijft


  • De Amerikaanse tak van de cryptobeurs Binance lijkt niet meer in staat om toegang te krijgen tot dollars.
  • Vanaf volgende week kunnen beleggers bij Binance in de VS geen cryptomunten meer omruilen voor dollars.
  • Binance ligt zwaar onder vuur vanwege een aanklacht van de Amerikaanse financiële toezichthouder SEC.
  • Lees ook: Consumentenclubs willen strengere regels voor cryptoreclame op social media

De Amerikaanse dochteronderneming van cryptobeurs Binance zegt problemen te hebben met banken. Daardoor is het voor klanten binnenkort niet meer mogelijk om tegoeden in dollars aan te houden bij Binance.US. Klanten hebben tot dinsdag de tijd dit geld van hun accounts op het handelsplatform te halen.

Alle dollars die na die dag nog op Binance.US staan, worden omgezet in stablecoins. Dat zijn cryptomunten waarvan de waarde wordt gekoppeld aan traditioneel geld of bijvoorbeeld goud.

Na dinsdag zal Binance.US verdergaan als platform waar klanten uitsluitend cryptomunten, zoals de bitcoin, kunnen verhandelen. Crypto’s inwisselen voor dollars kan dan niet meer.

De bekendmaking komt kort na de aanklachten van de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Binance. De toezichthouder beschuldigt ’s werelds grootste cryptobeurs en zijn oprichter, Changpeng Zhao, van misleiding, wetsovertredingen en mismanagement.

Volgens Binance.US hebben banken uit vrees voor de "agressieve" aanpak van de SEC de toegang tot traditionele dollars afgesloten. Het bedrijf noemt de beschuldigingen "ongegrond".

In de Verenigde Staten is Binance al sinds 2019 verboden. De Amerikaanse dochteronderneming Binance.US is in zes staten verboden. Een van de klachten is dat dit onderdeel niet echt losstaat van het het moederbedrijf.

Dinsdag klaagde de SEC ook de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase aan, omdat het bedrijf de regels voor beurshandel zou hebben overtreden, door diensten voor effectenhandel aan te bieden zonder de daarvoor benodigde registratie.

Cryptomarkt: bitcoin en ether stabiel, binance coin zakt weg

VIDEO: Binance trekt terug uit Duitsland | Opnieuw bank VS in de problemen | Crypto nieuws vandaag | #922
BLOX

Op de cryptomarkt heeft de juridische aanval in de VS op Binance en Coinbase voor beperkte onrust gezorgd. De twee grootste cryptomunten, bitcoin en ether, zijn redelijk stabiel gebleven.

De bitcoin heeft in de afgelopen dagen iets meer dan 2 procent van zijn waarde verloren en noteert vrijdag op iets meer dan 26.000 dollar. Ether staat op weekbasis bijna 3 procent in de min en noteert vrijdag op iets meer dan 1.800 dollar.

De binance coin heeft wel een klap gehad met een verlies van 16 procent in een week tijd. Ook andere cryptomunten zoals cardano (-15 procent) en solana (-11 procent) zijn op weekbasis flink gedaald.

LEES OOK: Amerikaanse toezichthouder klaagt na Binance ook cryptobeurs Coinbase aan

Sources


Article information

Author: Stacy Smith

Last Updated: 1704235562

Views: 603

Rating: 3.8 / 5 (39 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stacy Smith

Birthday: 1974-02-23

Address: 89346 Thomas Highway Suite 691, Reyesberg, SD 64900

Phone: +4805299630044564

Job: Medical Doctor

Hobby: Cycling, Sewing, Poker, Bird Watching, Fishing, Chocolate Making, Animation

Introduction: My name is Stacy Smith, I am a candid, Open, unwavering, venturesome, risk-taking, welcoming, treasured person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.